Lektioner

Vad erbjuder vi? Vad har vi för grupper? Vilken ålder ska barnen vara? Här får du svar på alla frågor om våra lektioner.

Lektionsupplägg
Lektionerna är som sång och rytmik grupper med inrikting på tecken. När vi sjunger eller när barnen blir större läser vi böcker och ramsor så tecknar vi. Vi pratar även om vad vi ska tänka på när vi tecknar med barnen, vad det finns för fördelar med att använda sig av tecken.
Lektionen är för barnen, inte för föräldrarna i första hand. Jag vill att detta ska bli en aktivitet för barnen. Det betyder, vill barnen krypa runt och leka med leksaker så finns det möjlighet för det. Hos oss kommer ni få sjunga gamla klassiska sånger men även sånger som är omgjorda.

Lektionsupplägg på webben
Lektionen kommer likna vårt vanliga upplägg vi kommer att sjunga lite tillsammans då vi tror att det är ett bra form för att lära sig tecken på och ett smidigt sätt att få in tecken i sin vardag. Vi pratar även om vad vi ska tänka på när vi tecknar med barnen, vad det finns för fördelar med att använda sig av tecken. det kommer finns möjlighet till att ställa frågor och öppet för att samtala om hur det går. Lektionstiden är ca 30 minuter.

När har vi träffar?
Nu under Corona har vi inga fysiska träffar. Vi erbjuder lektioner via Zoom, maila oss (se nedan) om du är intresserad så erbjuder vi tider. Vi erbjuda både privatlektioner och lektioner i grupp (max 5st).

Åldersindelning
Babytecken 1: 5-7 månader
Babytecken 2: 7-9 månader
Babytecken 3: 9-11 månader
Babytecken fördjupning: 12 månader och uppåt
(Åldersindelningen är ungefärlig)

Vi på TeckenLek strävar efter att skapa grupper där barnen är i liknande utvecklingsfaser. Det är vad vi bygger våran åldersindelning på, för att kunna skapa så bra grupper som möjligt.

Informationsträffar
För er som är intresserade av att veta mer om vad babytecken är så erbjuder vi informationsträffar där vi pratar om vad är babytecken, vad har de för fördelar och hur kommer vi igång, ni får även mer er ett litet start kit med några tecken som ni kan börja använda redan från födseln egentligen.

Privatlektioner
Privatlektionerna är först och främst till för familjer som har fått barn som är döva eller barn med en grav hörselnedsättning som känner att de vill ha hjälp med att komma igång med deras teckenspråksanvändande. På privatlektionerna är det helt okej att ta med sig någon mor- eller farförälder så att även de kan få lära sig lite teckenspråk.

Har du ett barn med en funktionsnedsättning och ni vill använda er av tecken i eran kommunikation eller vill använda er av bildstöd så finns även privatlektioner för er.

För mer information om privatlektioner, vänligen maila:
nathalie@teckenlek.se

Priser
Babytecken kurserna: 575kr (8 tillfällen)
Informationsträff:
Privatlektioner: 200kr/30 minuter (en lektion)

Anmälan
För anmälan:
Maila till nathalie@teckenlek.se
Ange barnets namn och födelsedatum och ditt namn.